Celovite izolacijske rešitve

Več o: KNAUF INSULATION, D.O.O.,, INDUSTRIJA TERMIČNIH IZOLACIJ, ŠKOFJA LOKA na:

Izolacijske plošče z obrizgom za kontaktne fasade
za sanacije in novogradnje

Izolacija podstrešij
za ugodje bivanja v podstrešnih prostorih

TERMOTOP® – enostavna zunanja izolacija ostrešja
izolacijska rešitev brez rušenja notranjih zaključnih slojev

Izolacija ravnih streh
rešitve za sodobno arhitekturo

URBANSCAPE
sistem zelenih streh

Učinkovite izolacijske rešitve za podstrešja
sistemi pohodnih in nepohodnih površin na zadnji plošči

Izolacija za vpihovanje thermo
izolacija stropa proti neogrevanemu podstrešju

Za tih in topel korak
izolacija podnih konstrukcij

Občutek miru kljub hrupu okrog vas
izolacija predelnih sten

Energetsko učinkovita skeletna in masivna lesena gradnja

Izolacija stropov, garaž in kleti
varno, naravno in estetsko

Izolacija javnih stavb
toplotno izolacijski, požarni in trajnostni vidiki

Nizkoenergijske hiše, pasivne hiše
izolacija v nizkoenergijski in pasivni gradnji

Zazrimo se v prihodnost

Varčevanje z energijo: izdatna toplotna izolacija bo zaradi visoke toplotne izolativnosti mineralne volne zmanjšala porabo energije, s tem pa tudi znižala stroške lastnikom stavb. Ker se zavedamo, da so fosilni viri energije omejeni, bomo svoj odgovoren odnos do prihodnjih rodov pokazali z razumno rabo energije na vsakem koraku. Z izolacijo stavb lahko k temu bistveno pripomoremo.

Narava nam daje surovine, hvaležno ji vračamo z izolacijo

Skrb za okolje: toplotna izolacija zmanjšuje porabo energije, s tem pa tudi emisije, ki nastajajo ob ogrevanju stavb. Klimatske spremembe, ki smo jim priča, so večinoma posledica neodgovornega ravnanja človeka z naravnim okoljem. Industrija, promet in sodoben način bivanja so nas pripeljali do točke, ko smo se zavedli, da so le hitri in odločni ukrepi tisti, ki nas lahko rešijo katastrofe. Eden prvih, najcenejših in najučinkovitejših ukrepov je izolacija v gradbeništvu, saj z njeno vgradnjo objekti takoj začnejo obratovati bolj racionalno, pa tudi učinek zaščite okolja je takojšen.

Bivajte varno in brezskrbno

Z vgradnjo mineralne volne boste zagotovili tudi negorljivo konstrukcijo za večjo požarno varnost stavb. Izbira mineralne volne Knauf Insulation vam prinaša najvišji možni razred negorljivosti A1 in s tem boljšo protipožarno zaščito. V tem pogledu je še zlasti priporočljivo izbrati kameno volno Knauf Insulation, ki ima tališče pri več kot 1000 °C. Bivanje v tako izoliranem objektu prinaša občutek varnosti, saj izolacija prepreči nastanek požara ali bistveno upočasni širjenje ognja ter tako omogoči varen umik stanovalcev in zmanjša materialno škodo.

Naj vas hrup ne moti

Odlične akustično izolativne lastnosti bodo preprečile prenos hrupa med prostori oz. zmanjšale vnos zunanjega hrupa v stavbo. Hrup je lahko zdravju škodljiv, zato moramo biti pri izbiri izolacijskih materialov pozorni tudi na dejstvo, da mineralna volna s svojo vlaknasto strukturo zelo dobro absorbira zvočne vibracije in hkrati preprečuje širjenje udarnega zvoka po konstrukciji. Mineralni izolacijski materiali so tako prava izbira v želji po bivanju in delu v mirnejšem okolju, kar pa bo zmanjšalo tudi vaš stres.

Visoka trajnost izdelkov

Izdelki so časovno in tudi dimenzijsko zelo obstojni ter kot taki odporni proti staranju. Ne navzemajo se vlage in preprečujejo razvoj plesni. Materiali so odporni tudi proti mikroorganizmom in žuželkma. Vse našteto pomeni, da boste z vgradnjo mineralnih izolacijskih materialov Knauf Insulation podaljšali življenjsko dobo svojega objekta.

Za zdravo in mirno bivanje

Z vgradnjo mineralne izolacije Knauf Insulation povečamo kakovost bivanja v objektih. Zaradi dobre toplotne izolativnosti mineralnih izolacij bomo preprečili ohlajanje tal in zidov ter s tem zaradi manjšega gibanja zraka zagotovili prijetnejše bivalne pogoje.