TIS na DVD-ju
Telefonski imenik Slovenije na DVD

Telefonski imenik Slovenije na DVD

Pogosta vprašanja za TIS na DVD-ju

I. NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA ZA TIS NA DVD-ju

II. TEHNIČNA VPRAŠANJA V ZVEZI Z DELOVANJEM TIS-a na DVD-ju

 

 

I. NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA ZA TIS

KAJ JE TIS na DVD-ju?

V univerzalnem Telefonskem imeniku Slovenije so objavljeni podatki o stacionarnih, mobilnih in IP naročnikih. Telefonski imenik Slovenije na DVD-ju (TIS na DVD-ju) je program, prilagojen okolju Windows, in omogoča enostavno iskanje telefonskih naročnikov po imenu, priimku ali nazivu, ter tudi po telefonski številki (inverzno iskanje), naslovu, dejavnostih idr. Vključuje interaktivni zemljevid celotne Slovenije v vektorski obliki, ki omogoča iskanje najkrajše/najhitrejše poti. Poleg tega program vključuje poslovno vizitko, program Potni nalog ter omogoča klicanje z modemom, tiskanje nalepk, prenos podatkov iz TIS-a na DVD-ju v osebni imenik..

CENE TIS-a na DVD-ju?

20,00 EUR enouporabniška verzija - enkratni nakup,
18,00 EUR enouporabniška verzija - naročnina,
125,00 EUR znaša naročnina na mrežno verzijo za 10 uporabnikov + 2,70 EUR za vsakega dodatnega uporabnika.

Navedene cene že vključujejo DDV.
 

KJE LAHKO KUPIMO OZ. NAROČIMO TIS na DVD-ju?

V prodajnih centrih Telekoma Slovenije, d.d. ter na brezplačni telefonski številki 080 30 00 in na spletni strani https://www.itis.si/Tis-na-spletu_Narocilo.aspx.

NAČINI PLAČILA?

Naročnikom obračunamo strošek nakupa preko TK računa (velja za naročnike Telekoma Slovenije) ali preko fakture. Kupci enouporabniške verzije TIS-a na DVD-ju pa lahko poleg tega plačajo tudi preko Monete.

RAZLIKA MED ENKRATNIM NAKUPOM IN NAROČNINO?

Naročnina omogoča možnost naprednega dostopa do TIS-a na spletu, na spletnem naslovu wwwm.itis.si, baza podatkov se naročnikom TIS na DVD, v času trajanja edicije, samodejno mesečno posodablja. V primerjavi z enkratnim nakupom TIS-a na DVD-ju je naročnina na TIS na DVD-ju tudi nekoliko cenejša. Naročnik prejme ob sklenitvi naročnine na TIS na DVD-ju in račun ob vsakem izidu, t.j.dvakrat na leto, do preklica. Enkratni nakup pomeni, da stranka dobi izvod samo takrat, ko odda naročilo TIS-a na DVD-ju.

ALI LAHKO STRANKA NAKNADNO POSTANE NAROČNIK NA TIS-a na DVD-ju IN KAKO?

Da, lahko. Pokliče brezplačno modro številko 080 30 00, operaterju pove serijsko št. aktualnega TIS-a na DVD-ju. Ter poda ustno izjavo, da želi postati naročnik na TIS na DVD-ju. S tem se obveže, da bo stalni naročnik na TIS na DVD-ju.

KAJ PRIKAZUJEJO ZEMLJEVIDI?

V TIS-u na DVD-ju je poleg najnovejših podatkov o telefonskih naročnikih objavljen tudi posodobljen interaktivni zemljevid Slovenije v vektorski obliki. Zemljevid omogoča detajlni prikaz celotne Slovenije, tudi najmanjših krajev, poseben program pa omogoča načrtovanje najkrajše/najhitrejše poti med izbranima točkama, izračun razdalj, izbor prikaza različnih slojev (rabe tal, cest, železnic, voda, objektov), vključena je podpore za GPS, poenostavljen je premik po karti s klikom na rob okvirja zemljevida, tiskanje karte, poti, pošiljanje karte po E-pošti, dodan je arhitekturni vodnik za Ljubljano in Maribor, program za Potni nalog pa omogoča, da podatke o izračunani poti preprosto združite v dokument za obračun vaših potnih stroškov.

ALI PRODAJAMO TIS na DVD-ju TUDI V TUJINO?

Da.

ALI VSEBUJE TIS na DVD-ju TUDI RUMENE STRANI?

Da.

ALI SO V IMENIKU VSI E-MAIL NASLOVI?

Da, naslovi elektronske pošte, vseh, ki so takšno objavo dovolili..

ALI JE MOGOČE IZ TIS-a NA DVD-ju TISKATI NALEPKE?

Da.

INFORMACIJE ZA OBJAVO OGLASA V TIS-u na DVD-ju?

Na brezplačni telefonski številki 080 30 00.

KAKO POGOSTO SE AŽURIRA BAZA ZA TIS na DVD-ju?

Podatke za TIS na spletu pa ažuriramo vsak dan, podatki v TIS-u na DVD-ju so za naročnike na TIS na DVDju na voljo, kot ažurirana baza podatkov vsak mesec veljavnosti aktualne edicije.

KOLIKO ČASA VELJA SERIJSKA ŠTEVILKA TIS-a na DVD-ju?

Serijska številka velja do preklica naročnine oz. do izida novega TIS-a na DVD-ju.

KDAJ LAHKO STRANKA PREKINE NAROČNINO NA TIS na DVD-ju?

Naročnina na TIS na DVD-ju velja vsaj za dve ediciji. Naročniki na TIS na DVD-ju lahko naročnino prekinejo kadarkoli, vendar jim po tem serijska številka za registracijo za TIS na spletu ne velja več, izgubijo tudi možnost uporabe funkcionalnosti naprednega iskanja na TIS-u na spletu.

KAKŠNA JE ZAHTEVANA PROGRAMSKA IN STROJNA OPREMA ZA UPORABO TIS-a na DVD-ju?

Minimalna konfiguracija: osebni računalnik s procesorjem Pentium 3 (> 800 MHz) ali primerljivim, vsaj 128 MB pomnilnika, 450 MB prostora na trdem disku. Za namestitev zemljevidov potrebujete še dodatnih 520 MB prostora na trdem disku. Najmanjša ločljivost, za katero je prilagojen program, je 1024 x 768 pik. Program deluje v okoljih Windows 98/ME, NT, 2000, XP, Win 2003, Vista, Windows 7, 8, 8.1 in Win 10 in potrebuje vsaj MS Internet Explorer verzije 9.0.

ALI JE MOŽNO TIS na DVD-ju VEČKRAT NAMESTITI?

Zaradi zaščite lahko namestitev ponovite le v istem računalniku, namestitev v drugem računalniku pa je mogoča, če program v prvem računalniku prej odstranite.

ALI TIS na DVD-ju DELUJE V OPERACIJSKEM SISTEMU MACINTOSH?

Ne.

AKTIVIRANJE TIS-a na DVD-ju.

TIS na DVD-ju vsebuje programsko zaščito, namenjeno preprečitvi zlorabe nepooblaščenega kopiranja in razmnoževanja Telefonskega imenika Slovenije na DVD-ju ali njegovih delov. Namestitev TIS-a na DVD-ju je mogoča samo na en računalnik hkrati. Aktiviranje in preverjanje zaščite poteka preko spletnega aktivacijskega strežnika. Za aktiviranje programa potrebujete povezavo v splet. Za vse, ki povezave z internetom nimajo, lahko aktivirajo TIS na DVD-ju s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 30 00. Program omogoča tudi petkratni začasni zagon, brez aktiviranja.

TEHNIČNE TEŽAVE?

Telefonska številka za tehnično pomoč je brezplačna številka 080 30 00.

NAPAKE V TIS-u na DVD-ju?

Naročniki se lahko sami odločijo ali bodo njihovi podatki vpisani in objavljeni v Telefonskem imeniku Slovenije. Svoje podatke lahko preverijo, zahtevajo njihovo spremembo ali izbris pri svojemu telekomunikacijskemu operaterju. Zavrnitev vpisa v Telefonski imenik Slovenije, preverjanje, sprememba ali izbris podatkov o naročnikih so brezplačni.

 

II. TEHNIČNA VPRAŠANJA V ZVEZI Z DELOVANJEM TIS-a na DVD-ju

TEŽAVE PRI INŠTALACIJI MREŽNE VERZIJE; NAPAKA: STATUS CODE 60 ALI 52.

Program ne prepozna ključa HASP4 USB. Nimate dovolj pravic za namestitev mrežne različice. Potrebno je preveriti delovanje programske opreme za prepoznavanje ključa HASP4 USB. Potrebno je zagnati datoteko HINSTALL, ki se nahaja na DVD-ju-. Zagnati ga je potrebno v DOS-u, z ukazom HINSTALL -i. (vpis besede HINSTALL, presledek, -i). Pritisnite tipko »Enter« ter napišite ukaz HASPDINST –i(vpišite besedo HASPDINST, presledek, -i)

TEŽAVE PRI PREPOZNAVANJU KLJUČA ZA NAMESTITEV MREŽNE RAZLIČICE TIS na DVD-ju.

 

Težave se pojavijo zaradi manjkajočih gonilnikov za HASP4 USB ključ. Potrebno je odpreti "DOS" okno. Pritisnite START vrstico levo spodaj, v meniju izberete "RUN" ali "ZAŽENI" vpišete "cmd" in odpre se vam DOS okno. Potrebno je vpisati pot do mape v kateri so gonilniki za HASP4 ključ, ki se nahaja na DVD-ju-ROM-u in sicer v mapi x:/program files/tis/(x:- oznaka DVD-ju-rom pogona).
Ko ste v DOS-ovem oknu v mapi x:/program files/tis/ je potrebno glede na inštalirani operacijski sistem izbrati ukaz. Za operacijski sistem WINDOWS XP je potrebno izbrati ukaz "haspdinst -i" za vse ostale operacijske sisteme WINDOWS pa ukaz "hinstall -i".Po končani inštalaciji gonilnikov mora računalnik prepoznati da gre za HASP4 ključ. Sedaj lahko nadaljujete z inštalacijo.

 

TEŽAVE PRI ZAGONU KARTE PRI MREŽNI RAZLIČICI.

Če zemljevidi pri mrežni različici ne delujejo, je treba v datoteko z imenom TISWIN.INI vnesti pot do datoteke:[KARTA] GISDATA=<pot>, kjer namesto <pot> vpišete pot do mape GIS DATA na vašem računalniku, npr.:S:\app\TISP2016\. Znak \ na koncu poti je obvezen.

TIS na DVD-ju NAMESTILI, TODA V RAČUNALNIKU GA NI.

Pritisne se gumb START levo spodaj, zatem PROGRAMI/VSI PROGRAMI, zatem Telefonski imenik Slovenije 2016 in izbere možnost TIS.

V TIS-u na DVD-ju NI ŠUMNIKOV.

V operacijskem sistemu je potrebno nastaviti slovenske fonte za sistemske fonte.

TIS na DVD-ju JE VEČJI OD EKRANA.

Resolucija monitorja mora biti nastavljena na najmanj 1024x768 pik.

PODJETJE, KI SEM GA ISKAL, NIMA TELEFONSKE ŠTEVILKE.

Pred nazivom zadetka je znak: + ali puščica, ki ga/jo je potrebno pritisniti. To se zgodi pri naročnikih, ki imajo objavljenih več podatkov, oziroma so podatki objavljeni v nivojih.

ALI JE POTREBNO ODSTRANITI STARO VERZIJO TIS-a na DVD-ju PRED NALAGANJEM NOVE?

Ne. Vsaka verzija imenika je samostojna in neodvisna.

KAKO SE ODSTRANI TIS na DVD-ju?

Pritisne se gumb START levo spodaj, zatem PROGRAMI/VSI PROGRAMI, zatem npr. Telefonski imenik Slovenije (letnik aktualne edicije) in izbere možnost ODSTRANITEV PROGRAMA.

ALI LAHKO UPORABLJAMO OSEBNI IMENIK IZ PREJŠNJE VERZIJE?

Da. Osebni imenik je datoteka z imenom PRIVATE.DAT. Datoteka je berljiva v vseh verzijah imenika.

INTERAKTIVNI ZEMLJEVID SLOVENIJE NE DELUJE!

V primeru namestitve STANDARDNE različice, je potrebno, za prikaz interaktivnega zemljevida Slovenije, imeti DVD-ju TIS v računalniku. Pri namestitvi KOMPLETNE različice se vsi podatki interaktivnega zemljevida Slovenije namestijo na trdi disk računalnika. Pri izboru PRIKROJENE različice uporabnik sam izbere kateri podatki interaktivnega zemljevida Slovenije in/ali ortofoto posnetki namestijo na trdi disk računalnika.

OSEBNI IMENIK NE DELA. NE MORE KREIRATI SKUPIN!

Potrebno je določiti pot do osebnega imenika – do datoteke PRIVATE.DAT. Določi se z ukazom v meniju NASTAVITVE, POT DO OSEBNEGA IMENIKA, ter potrdi z ukazom ODPRI.

PROGRAM ZAHTEVA PO NAMESTITVI VPIS SERIJSKE ŠTEVILKE.

Serijska številka je nalepljena na zadnji strani ovitka TIS-a na DVD-ju.

TEŽAVE Z ZAŠČITO PRI MREŽNI RAZLIČICI.

Prepričajte se, da za namestitev mrežne različice TIS-a na DVD-ju uporabljate ključ HASP, z možnostjo aktiviranja te različice. Za namestitev mrežne različice TIS-a na DVD-ju potrebujete administratorske pravice za vašo mrežo in strežnik. Za pomoč lahko pokličete na 080 3000, kjer vas bodo povezali s tehnično službo..

TEŽAVE PRI INŠTALACIJI. NI MOŽNO PREBRATI ALI NAPISATI DOLOČENE DATOTEKE.

DVD-ju je potrebno obrisati ali pa je poškodovana.

TEŽAVE Z ZAŠČITO PRI ENOUPORABNIŠKI VERZIJI.

TIS na DVD-ju in karta omogočata vsak po 5-kratni začasni zagon. Za uporabo imenika in prikaza karte brez t.i. začasnega zagona je potrebno izvesti postopek aktiviranja produkta. To je možno storiti bodisi samodejno, bodisi preko spletne strani. Vsi brez povezave z internetom, lahko to storijo tudi preko brezplačne telefonske številke 080 30 00. Registrirani uporabniki, lahko ob morebitnih težavah pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 30 00.